Rešitve 2018-02-19T09:54:51+00:00

Protipotresna in energetska sanacija z nadzidavo in razširitvijo na štiri strani

Blok z vseh strani obdamo z novim volumnom, s katerim povečamo tlorisno površino vseh obstoječih stanovanj, hkrati pa tudi konstrukcijsko utrdimo blok do te mere, da je možno na vrhu zgraditi 2-3 nove stanovanjske etaže. S prodajo stanovanj v teh etažah lahko skoraj v celoti financiramo ves projekt.

Stanovalci pridobijo:

Protipotresna in energetska sanacija z nadzidavo in razširitvijo na dve strani

Stavba se razširi na dve strani, obstoječa stanovanja pridobijo nove zunanje prostore (lože) ali podaljšajo notranje prostore za dodatno kvadraturo. S protipotresno sanacijo se stavbo konstrukcijsko utrditi do te mere, da je zmožna prenesti dodatno obremenitev z novo etažo na vrhu. V tem primeru se pridobljena površina proda kot stanovanje, z izkupičkom se sofinancira celoten projekt.

Stanovalci pridobijo:

Protipotresna in energetska sanacija z nadzidavo

S protipotresno sanacijo je možnost stavbo konstrukcijsko utrditi do te mere, da je zmožna prenesti dodatno obremenitev z novo etažo na vrhu. V tem primeru se pridobljena površina proda kot stanovanje, z izkupičkom se delno ali v celoti financira celoten projekt.

Stanovalci pridobijo:

Protipotresna in energetska sanacija

Sanacija se izvede s posegi na fasadni steni, ki ojačajo konstrukcijo stavbe in jo stabilizirajo v primeru potresa. Ojačitve se lahko izvedejo kot diagonalno ovijanje zunanje konstrukcije (s karbonskimi vezmi ali kovinskimi profili), ali pa klasično z obzidavo fasadnih sten z novim betonskim obodom. Po izvedbi konstrukcijske utrditve se na fasado vgradi še dodatno toplotno izolacijo, da se stavbo tudi energetsko sanira.

Stanovalci pridobijo:

Energetska sanacija

V podjetju Dominum smo specializirani za celovite prenove večstanovanjskih stavb, grajenih v 50ih, 60ih in 70ih letih prejšnjega stoletja. Te stavbe imajo v današnjem stanju veliko večje težave, kot je energetska potratnost. Velika večina jih je potresno nevarnih, stanovanja so premajhna in neprilagojena današnjemu načinu bivanja oziroma nefunkcionalna, stavbe so mnogokrat kljub štirim ali petim etažam brez dvigal.

Energetska sanacija v tem primeru pomeni, da v več pogledih dotrajano stavbo zgolj prekrijemo z novo fasadno oblogo, brez premisleka, kakšne pomanjkljivosti stavba dejansko ima. Težav, z izjemo toplotnih izgub, s tem nismo rešili, ampak samo zakrili. Stavba navzven postane kot nova, navznoter ostaja dotrajana še naprej. Razpoke na fasadi, ki najavljajo potrebo po potresni sanaciji, se skrijejo, a objekt zato ni nič bolj potresno varen (pravzaprav se varnost še zmanjša, saj izgubimo možnost opazovanja stabilnosti teh razpok). Okna so morda nova, a v stanovanje še vedno prepuščajo premalo sončne svetlobe. Fasada je sodobnejša, a življenje za njo še vedno omejujejo stanovanjski standardi iz leta 1950 ali 1960.

Na podjetju Dominum smo prepričani, da pri potresno ogroženih stavbah zgolj oblaganje fasade z novo toplotno izolacijo na stavbi ni prava rešitev in je v mnogo primerih celo škodljiva, zato jih tudi odsvetujemo.

KONTAKTNI OBRAZEC

Zahvaljujemo se vam za povpraševanje.

Na posredovana sporočila med delovnim časom običajno odgovorimo v roku 24 ur.

IME *
PRIIMEK *
E-POŠTA*
TELEFONSKA ŠTEVILKA

ZADEVA

BESEDILO